čtvrtek 14. srpna 2014

How I went for a trip to Vung Tau part. 2


This part won´t be so exciting as previous part so if you expect more ladyboys sorry ma frend, but you will find a lot of cultural information here. Because yes I have come here to explore the culture.

After our rush night we decided to take it slowly and start in a beautiful french style cafe where they served panini and mexican chicken sandwich, but whatever Europe/Central America is not Asia. After this moment of awesomeness and hot chocolate we took a cable car to an amusement park.

There was everything you can imagine in an amusement park. Big budha, 5D cinema, carousels, swam boats, budhist temple, swimming pool, ostrich, slides, goats.... Basically everything that fitted in that hill. So we got stuck in that 5D cinema because of heavy rain, we saw alcohol (uncle Ho) park, we didn´t have time for swam boat ride, we saw a lot of chubby kids, we prayed in a budhist temple and we danced on old love songs in the rain (Vietnamese are obsessed with 80s/90s/00s love songs that nobody listen anymore, sometimes they even have a vietnamese version).

After this experience and cable car in rain somewhere in Asia (I felt very safe in that moment seriously) and a lot of pictures of us taken by random people, we ate another non-asian lunch and were ready to go home. 

The day before we asked a receptionist to book a bus for us. At 16:45 as she told us we were waiting for another overpacked bus to come. The driver (pretty nervous guy) opened the door and we saw completelly luxurious place, not million of Vietnamese, AC on the fullest, place for your legs (not normal in Asia and my height is 160cm). This man pushed us to get in, please one more time Vietnamese people, it is not necessary to touch each other when we are sweating and in general you don´t need to touch me, ok?! We completelly freaked out! This receptionist apparently recognized a well-off tourists in us (because we chose a 8 dollars hotel of course) and booked this piece of luxury. We were trying to talk with the driver and planning what we will do if he asks for millions dong, half of kingdom and kidney included for a ride. In the end a nice Vietnamese lady who spoke english told us the price, we calmed down and arrived happily in HCMC! 

And one interesting information: I was completely surprised to see nazi symbol on the buildings. So after some clarification and research I found out that originally swastika (that is the name of the cross) has been a symbol of eternity, destiny, prosperity, protection againts devil in hinduism, budhism and jainaism. Then the nazi party took it as a symbol for their flag and the cross completelly changed the meaning for most of the western culture countries. How sad !!! They took this positive symbol and changed it in one of the most negative symbol in the history. (if I made any mistake while explaining this issue pls correct me) 

Druhý deň výletu nebol taký prudko vzrušujúci ako prvý, tak keď očakávate ďalších ladyboyov sorry, ale nejaké tie kultúrne pikošky tu spomeniem, však preto som sem vlastne aj prišla, že?!

Tak sme ráno začali pekne pomaličky v kaviarničke vo francúzskom štýle, kde predávali panini a sendvič s mexickým kuraťom. Tak ale Európa/Stredná Amerika nie je Ázia. Po tomto úžasnom momente a horúcej čokoláde sme šli lanovkou do zábavného parku. 

V tomto zábavnom parku bolo asi všetko čo si viete predstaviť. Veľký Budha, 5D kino, kolotoče, labutie lodičky, budhistický chrám, bazén, pštrosy, tobogány, kozy,....asi všetko čo sa pomestilo na tento kopec. A tak sme zostali uviaznutý v 5D kine lebo začalo pršať, videli sme alkohol (uncle Ho) park,nemali sme čas na labutie lodičky, videli sme veľa tučnučkých vietnamských detičiek, pomodlili sme sa v budhistickom chráme a zatancovali sme si v daždi na staré love songy (vietnamci sú dosť posadnutí ľúbosnými pesničkami z 80tych/90tych rokov, ktoré nikto už nepočúva a často majú aj vietnamskú verziu).

Po zážitku z lanovky v daždi niekde v Ázii (veľmi bezpečný pocit ináč), milión našich fotiek, ktoré si urobili cudzí ľudia a ďalšom ne-ázijskom obede sme teda išli domov.

Večer predtým sme pani recepčnú poprosili, či by nám neobjednala autobus. O 16:45 sme pekne nastúpené čakali ako príde ďalší preplnený autobus. Autobus pristal, vodič otvoril dvere a my sme zrazu videli úplne luxusný interiér, klimatikácia na plné pecky, miesto na nohy (dosť velký problém tu a to mám len 160 cm). Vodič nás zase pobúchal aby sme sa išli dnu, ako fakt by s tým mohli prestať, nie je normálne chytať ľudí keď sú úplne spotení a tak! Totálne sme spanikárili, lebo pánko nevedel po anglicky, my sme nevedeli sumu. Už som si predstavovala ako mu dám celý môj majetok a polovicu kráľovstva a obličku. pani recepčná si asi myslela, že cestujeme luxusne, áno kamka preto sme bývali v hotely za 8 dollárov za noc že?! Našťastie nastúpila vietnamská slečna, ktorá vedela po anglicky, pekne nám všetko vysvetlila a my sme šťastne dorazili do HCMC!

Ešte mála pikoška nakoniec: bola som veľmi šokovaná keď som videla budovách hákový kríž. Po malom vysvetlení a výskume som zistila, že pôvodne je to symbol prosperity, večnosti, ochrany pred diablom a osudu v hinduisme, budhisme a janisme. Nacistická strana si ho neskôr zobrala za svoj a premenila ho na jeden z najhorších symbolov pre západnú kultúru. Akože dosť smutné keď niekto z takého pozitívneho symbolu urobí jeden z najnegatívnejších. (ak som niečo poplietla prosím opravte ma!)


Yours

Veronika 




     

Žádné komentáře:

Okomentovat